Een goede relatie heeft energie nodig. Samen nieuwe ervaringen delen, onontdekte plekken bezoeken of je gewoon laten verrassen door de ander. Het is allemaal niet makkelijk in een lockdown met daarbovenop de avondklok. Laat jij het vlammetje tussen jullie uitdoven of onderneem je actie? Unlock jouw relatie in lockdown! Voor 4 herkenbare situaties in coronatijd geef ik je praktische oplossingen. Zodat jij spanning omzet in ontspanning.

1. Je maakt niks mee…
Locked: Je hebt geen verhalen meer voor je partner. Doordat je weinig van huis bent, maak je weinig mee. De gespreksstof met elkaar is van huis-tuin-en-keukenniveau. Niet bepaald sprankelend voor je relatie!

Unlock: Zoek het sentiment op en duik in foto’s en video’s van vroeger. Die goede ‘ouwe’ tijd van vrolijke festivals, verre vakanties en zonnige terrassen. Je komt weer in verbinding met elkaar. Lachend de avond door is bovendien een goed medicijn tegen de winterdip.   

2. Want je komt nergens…
Locked: Je levert een stuk vrijheid in. Spontaan naar de kroeg of uit eten kan niet. Net dié plekken waar jullie relatie ooit opbloeide of waar je elkaar misschien zelfs bent tegengekomen. En waar jullie nu zo graag ontspannen. Maar helaas, locatie gelocked.

Unlock: Haal de romantiek in huis. Bij veel goede restaurants kun je een luxe gangenmenu gewoon in huis halen. Je slaat dan twee vliegen in één klap: je bent thuis toch even ‘weg’ en je steunt een lokale ondernemer. Meer een drinker? Organiseer een wijn- of bierproeverij aan de keukentafel.

3. Je doet steeds dezelfde dingen…
Locked: Alle dagen lijken op elkaar en het leven is één grote routine geworden. Dit slaat de creativiteit en fantasie uit jullie relatie. Niks onverwachts, steeds hetzelfde. Doordat jij geen uitdaging hebt, sleep je de ander daarin mee.  

Unlock: Doe elke avond iets anders en houd je lichaam en geest in beweging! Doorbreek het pad van kastje naar muur en van videocall naar videotheek. Kom van de bank en doorbreek het patroon. Stof op maandag een gezelschapsspel af, kook uitgebreid op dinsdag en verwen elkaar op woensdag met een massage. En ben je het rondje om de kerk zat? Loop dan elke dag een andere route.   

4. En wil ook nog eens alles tegelijk doen
Locked: Corona voelt soms als jongleren, want je moet alle ballen hooghouden. Thuisonderwijs voor de kinderen, thuiswerken voor jou, hobby’s en dan moet je ook nog een leuke partner of ouder zijn. Hoe doe ik dat?

Unlock: Laat eens wat ballen vallen. Gebruik de vrije uren niet voor het klusproject dat juist nu in coronatijd af moest, maar ontspan met je partner. Bedenk wat belangrijker is: never-ending-to-do-lijstjes afvinken of jouw relatie versterken met een knuffel  op de bank. Want vergeet niet: fysiek contact is van levensbelang! En met corona misschien net een beetje meer.


Zijn jullie uit balans door de lockdown?

Wist je dat je 4 innerlijke familieleden hebt? 4 ‘schilden’ waarmee je communiceert die bestaan uit het jongetje, meisje, de man en de vrouw. Allemaal willen ze wat anders en kunnen in coronatijd uit balans raken. Als gecertificeerd schildencoach kan ik jou en je partner helpen om het beste in jullie naar boven te halen. Zodat je de balans en het plezier van jullie relatie terugvindt.

Meer over jouw innerlijke familieleden


Wil je ook het beste uit jezelf halen?
Laat mij je bellen of mailen

     

    Categorieën: Blog

    0 reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *